Wintersport

Vele Nederlanders gaan elk jaar op wintersport. Skien, snowboarden of misschien wel langlaufen of sneeuwschoenwandelen in de bergen is bij uitstek een manier om lekker buiten te spelen. En je kan het zo gek maken als je wilt. Lekker cruisen op een blauwe piste of juist ski+ met de mooiste poederafdalingen. Lees hier tips voor een super wintersport!

Skien en snowboarden

Skien en snowboarden is immens populair. De reden? Het materiaal is sinds 15 jaar gigantisch veranderd, waardoor skien en snowboarden steeds makkelijker (lees: leuker) is geworden. Tegenwoordig zijn er ski’s en snowboards voor elk type wintersporter. Skitesten met verschillende types ski’s komen elk jaar voorbij en geven veel informatie over de eigenschappen van de ski’s, zodat je een goede skikeuze kunt maken.

Skigebieden

Tegenwoordig vliegen mensen de hele wereld over om te gaan skien. In Europa zijn natuurlijk de Alpenlanden, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk erg populair. Maar daarbuiten zijn nog zo veel interessante skigebieden te vinden, afhankelijk van je wensen, budget en tijd. Lees hier alles over skigebieden

Off-piste en lawineveiligheid

Off-piste skien is razend populair. Steeds meer mensen zien de fantastische mogelijkheden en het plezier van skiën in diepe poeder buiten de piste. En wij kunnen dit niet ontkennen. Maar…dit vraagt wel om kennis en kunde! Zomaar buiten de piste skiën is exact hetzelfde als zonder enige kennis een duikuitrusting huren en met vrienden gaan wrakduiken. Lees hier meer over off-piste skien en lawineveiligheid.

Links over wintersport

www.skiinformatie.nl
www.wintersporters.nl
www.sheandski.com
www.snowsafety.nl

 

Nieuws over wintersport